Файли-заготовки до розділу "Комп'ютерні презентації"

Пропонуємо файли-заготовки до теоретичних уроків розділу "Комп'ютерні презентації". Набір файлів можна завантажити за посиланням : https://goo.gl/NKaaFLФайли-заготовки до практичних та методичні рекомендації до їх виконання будуть опубліковані у наступних дописах.
Вдалих уроків!

19 коментарів:

  1. Навіщо видаляєте коментарі? Викладіть заготовки для всіх тем! В чому причина?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня, пане Євген! Дякую за увагу до нашого блогу! Ваші різкі запитання дозвольте сприйняти бодай за побажання доброго дня, успіху, а може за просте "дякую". Вибачте за різкість уже з нашої сторони.
      Тепер щодо Ваших запитань.
      Ваш коментар видалено, оскільки файли-заготовки уже викладено. Щодо причин чому не викладаємо одразу усі файли-заготовки. Ми про це писали в попередніх блогах, але мабуть, Ви там не були дуже уважними. тому ще раз перелічу основні причини:
      1) файли-заготовки не виставляються усі одразу з 2015 року (підручників у 2013 та 2014 р, ми виставляли усі одразу) оскільки деякі підприємливі ділки не тільки присвоюють їх собі, а й торгують ними, причому за немалі гроші. Це порушення наших авторських прав, і щоб якось себе уберегти авторський колектив прийняв таке рішення.
      2) перед вивченням кожного розділу автор, який відповідає за нього компонує та переглядає усі заготовки. Надсилає для перегляду іншим авторам, щоб "свіжим" оком глянули та внесли за потреби свої правки. Це займає час. Особливо як у випадку заготовок до презентацій, коли відповідальний за розділ знаходиться у відрядженні.
      3) є ще й інші причини, але вони порівняно із першими двома дрібні та не стабільні. Тому обмежимось п.1-2.
      Вдалої Вам підготовки до уроків!

      Видалити
    2. А якщо я змінив порядок вивчення тем, що в такому випадку мені робити? Завдання, звісно, я можу знайти/розробити власні але заготовки стали б у нагоді.

      Видалити
    3. Це зовсім інша справа. У нас були такі випадки із 8 класом. Я надсилала на електронну скриньку під особисте зобов'язання використовувати тільки для навчальних цілей у своєму навчальному закладі минулого року. Але це скоріше за все будуть неперевірені файли-заготовки. Тому напишіть свою скриньку у наступному дописі і видаліть його. Мені все одно приходять на пошту усі коментарі, навіть видалені. Я тоді зберу потрібні файли та надішлю Вам персонально, електронною поштою

      Видалити
    4. Доброго часу доби. Про "свіже око". У § 6. Вправа 1. Вставляння до слайда гіперпосилання у пункті 5 вказано:
      5. Закрийте вікно браузера та клацніть лівою кнопкою миші для продовження демонстрації. На наступному слайді клацніть на гіперпосиланні Андрій Шевченко. Відображатиметься прихований слайд.

      Гіперпосилання на прихований слайд немає.

      І ще запитання про порушення авторських вправ на файли-заготовки. Якщо Ви вважаєте порушенням ваших авторських прав, якщо дані файли-заготовки виставлені на іншому сайті? Ви ж виклали їх у вільний доступ. Дякую.

      Видалити
    5. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    6. Дякую, Олександре, за "свіже око" - воно виявилось дуже і дуже доречним! Поправила та зараз внесу зміни у збірку фйлів.
      Щодо авторських прав, то розміщення файлів-заготовок на іншому сайті не є порушенням авторських прав за наступної загальноприйнятої умови: Ви вказуєте, що це файли-заготовки авторського колективу до підручника і до якого підручника, розміщуєте їх для завантаження без комерційної вигоди і даєте посилання на джерело. У випадку, який змусив авторів прийняти такі правила "винуватець" не просто їх розмістив, він у колонтитулах до файлів додав назву свого сайту, вказав своє прізвище та додав значок авторського права, зауважив, що матеріали не можна розміщувати на інших сайтах і вони належать автору, та ще або продавав ці файли поурочно у комплекті із іншими матеріалами або зазначав, що ви купіть у мене конспекти уроків, презентації із матеріалами з підручника, практичні завдання із підручників, а файли-заготовки ви отримаєте як бонус. І комерційна вигода від таких операцій була, за самим малими оцінками, в рази більша від авторської винагороди за рукопис підручника.

      Видалити
    7. Дякую за відповідь.
      Якщо ви будете вносити зміни до файлів, то посилання на "золотий м’яч" спрацювало тільки після того, як змінив апостроф зі слайду на апостроф з таблиці ASCII (скопіював).

      Видалити
    8. Будь ласка надішліть файли заготовки до практичних №2,3. Чому заготовки не надаються до підручників я все рівно не розумію.... Підручник + заготовки едине ціле. МОН надає підручники, які без заготовок втрачають певний сенс. Тоді не вказуйте в вправах посілання на певний файл... Не ображайтесь і зрозумійте, що так не можливо планувати роботу(((( І в чому сенс, якщо у слідуючему році ВСІ заготовки будуть у вільному доступі... Тільки складності для звичайного вчителя.

      Видалити
    9. Файли до практичних робіт 2 та 3 будуть виставлені цього тижня. Формуємо збірки файлів і до наступних розділів. Щодо Вашого запитання: це рішення авторського колективу та я одноосібно не можу його змінити, вибачте.

      Видалити
    10. А я вже провела 2 практичну. Без підручника та без Вашої заготовки( Якщо таке ставлення до вчителя, то краще замовляти іншого автора(

      Видалити
    11. Мабуть Ваше планування не відповідає тому, що ми пропонували. Але якщо Ви уважно працювали з підручником, то форма оцінювання презентації на ст 43. Я у відрядженні. Тому виставлю обіцяні файли у неділю, вибачте. Підручниками у школах Тернопільщини уже користуються. Тому про те, чому немає підручника запитуйте у своїх відповідальних осіб Це питання не до авторів.

      Видалити
  2. Дякую за виставлені файли-заготовки до теми Комп’ютерні презентації, оскільки так ми гарно вписалися в тематичні та І семестр взагалі. Далі йде тема Основи інформаційної безпеки та Комп’ютерне моделювання, тому чекаємо нових заготовок.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже дякую всьому Вашому творчому колективу за той труд, який ви робите, і за те, допомагаєте нам в уроках! Творчих успіхів Вам і кар’єрних злетів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, пані Марино, за добрі слова та підтримку! І Вам добра та щедрих ужинків на освітянській ниві!

      Видалити
  4. Доброго часу доби.
    Питання до § 6. Вправа 3. У пункті 7 вказано: До слайда Кінний спорт вбудуйте презентацію Породи коней. У файлах-заготовках презентації Породи коней немає. Вона ще буде?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго часу доби. Ще раз те саме запитання.
      Питання до § 6. Вправа 3. У пункті 7 вказано: До слайда Кінний спорт вбудуйте презентацію Породи коней. У файлах-заготовках презентації Породи коней немає. Вона ще буде?
      Я можу провести і без нього, але мені просто цікаво чи я правильно розумію.
      І вітаю з наступаючим днем вчителя)

      Видалити

Оновлене тематичне планування до підручника Інформатика-9 (2022 рік)

 Шановні колеги! Маємо сподівання, що ваші навчальні заклади встигли зробити замовлення на підручники "Інформатика-9" і в новому н...