Середовища для створення ліній часу

Лінії часу - це спеціальним чином подана діаграма, яка прив'язана до послідовності дат. Таку діаграму можна створювати в середовищі табличного процесора, якщо в одному рядку вказати дати, а в наступному відповідно події, які відбувались у вказані дати. При цьому для оптимального відображення тексту події події, як правило, використовують поворот тексту у клітинці на 45 градусів. Є й спеціальні інструменти для створення ліній часу.
  • Time Toast 


https://www.timetoast.com/

Це сервіс створення хронік, який має простий інтерфейс і легку інтеграцією з Facebook. Порядок роботи з Time Toast гранично простий – ви обираєте пункт «Додати подію» і починаєте творити історію: свою або Наполеона Бонапарта, історію XVII або XIX ст. – список можна продовжувати нескінченно. Сервіс дозволяє включати в хроніку текстУсі раніше створені лінії часу в Time Toast не для того згруповані в категорії: «Музика», «Фільми», «Наука і технології», «Бізнес», «Політика», «Біографії», «Мистецтво і культура», «Особистості», «Історія».
  • myHistro 
http://www.myhistro.com/

Сервіс myHistro надає користувачам можливостями для створення інтерактивної інформативної хроніки. Особливістю myHistro є те, що тут мультимедійні файли, що відносяться до тієї чи іншої події, інтегруються з картою, так що в результаті ми отримуємо не лише оповідання, але й інтерактивну картографію. Крім того, на myHistro можна будь-яку публічну історію конвертувати в pdf або експортувати в Google Earth для зручного зберігання. Створені хронічки можена розмістити в соцмережах і в блозі. Загалом, зрозумілий і досить зручний сервіс. На App Store є відповідний безкоштовний додаток для iPhone.

  • iki-Toki 
https://www.tiki-toki.com/

Tiki-Toki – функціональний стильний ресурс для створення красивих інтерактивних хронік з використанням технології 3D. Кожна історія, створювана на Tiki-Toki, в першу чергу привертає увагу своїм оформленням, хоча і зміст тут можна створювати досить різноманітний. Користувач може вантажити фото і відео як з комп'ютера, так і використовувати популярні ресурси – YouTube, Vimeo і т. д. В Tiki-Toki є можливість дробити кожен період і створювати паралельні сюжети, різні події виділяти кольором, групувати події з використанням одного і того ж кольору і створювати події в 3D-режимі (події розташовуються таким чином, що картинка стає «глибокою», а не «широкою»). У безкоштовної версії можна створити лише 1 хроніку, для п'яти таймлайнів доведеться придбати аккаунт за $7,50 в місяць.

  • Preceden 
https://www.preceden.com/?utm_source=timerime&utm_campaign=homepage

Preceden - це простий, але потужний редактор стрічок часу, який допомагає швидко створювати чудові графіки. Завдяки інтуїтивно зрозумілому веб-інтерфейсу, численним варіантам експорту та інних можливостей користувач може створювати та обмінюватися шкалою часу.

StorylineJS

StorylineJS - це сервіс для створення ліній часу з Google Таблиці, у якій слід додати два стовпці та розмістити історію на ряди, які потрібно виділити. Необхідно встановити кілька параметрів конфігурації, і отримується анотований графік, готовий до вбудовування на веб-сайт.  StorylineJS призначений для роботи з єдиним набором даних ліній часу, має дуже простий інтерфейс. Немає технічних обмежень на розмір історії, але розробники рекомендують використати не більше 3-7 анотацій.  

2 коментарі:

  1. Дякую!
    З поданого списку більш підходить Time Toast, у інших варіантах є обмеження, або подання не підходить.

    ВідповістиВидалити
  2. Можна додати сервіс http://timeline.knightlab.com/

    ВідповістиВидалити

Оновлене тематичне планування до підручника Інформатика-9 (2022 рік)

 Шановні колеги! Маємо сподівання, що ваші навчальні заклади встигли зробити замовлення на підручники "Інформатика-9" і в новому н...