Файли-заготовки до розділу "Створення персонального навчального середовища"

             Останнім тематичним розділом у програмі навчання інформатики у 9-му класі є тема "Створення персонального навчального середовища". Для виконання завдань із цього розділу вчителю потрібно розмістити на робочих місцях учнів файли-заготовки. Завантажити їх можна за посиланням:
                 Зауважте, що в пропонованому архіві папку Уроки HTML ми подали архівом. Але на робочих місцях учнів у відповідній папці її потрібно подати у розархівованому вигляді. 
Вдалих уроків!

17 коментарів:

  1. Доброго часу доби. Для вправи 4. Створення опитувальника параграфа 27 потрібний файл Опитування. У пропонованих файлах-заготовках до розділу даного файла немає.

    ВідповістиВидалити
  2. Пішов 5 день як був написаний попередній коментар, а файлу так і немає. Бачу, що знову потрібно створювати файли самому. І знову виникає велике бажання відмовлятися від даного підручника.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пане Ігорю, дякую за увагу до блогу та його публікаціям. Ви можете створювати файл чи файли самостійно на ваш розгляд - це нікому не заборонено. Так само вам надана повна свобода обирати чи не обирати підручник. Файл Опитування, про який зауважив шановний Олександр Шевчук, уже в оновленому архіві. І за календарним плануванням ми виставили заготовки заздалегідь, щоб власне можна було перевірити їх наявність.

      Видалити
    2. Якщо вже говорити про оновлений архів - до 27 теми вправи 2 немає матеріалів. Це не проблема для мене, але учні вже не дивуються.

      Видалити
    3. На запитання автори відповідають, так що ще нормально) І це добре)) В Ривкінда файли-заготовки зразу викладають (що зручно), але якщо якогось файла немає, то вже і не буде.
      Ну і по відсутності файлів. До практичної роботи 12 має бути ще файл Робота в групі))

      Видалити
    4. Оновила архів. Дякую за уважність та адвокатування до нашої роботи :), пане Олександре Шевчук! А щодо зауваження пана Ігоря Ткаченко до теми 27 вправа 2 напишу наступне: у вправі не передбачена заготовка. Це діти із своєї офлайнової папки мають перекласти файли у папку на Гугл диску. А ще я не розумію коментаря щодо того, чому мають дивуватись діти.

      Видалити
    5. тому, що діти вже звикли що часто файлів-заготовок немає, і користуємося моїми файлами. І щодо коментаря, що файли додаються згідно тематичного планування, так є вчителі в яких урок випереджає ваше планування, а то і зовсім поміняли теми.

      Видалити
    6. Зрозуміло, пане Ігорю. Ви мабуть і відноситесь до тих вчителів, у яких теми випереджають, бо я ще із своїми дітьми до цих уроків не дійшла. А на загал, думаю, що Ваші діти мали б не дивуватись, а гордитись, що їх вчитель також готує якісь файли, доповнює підручник та урок своїми доробками або й замінює заготовки файлів під себе, а не тільки користується запропонованими авторами файлами. Адже не можливо передбачити усі інтереси учнів та особливості кожного навчального закладу. Наприклад, я разом з дітьми при вивченні теми Публікації не працювала зовсім із запропонованими заготовками, бо школярі якраз розпочали роботу у проекті Видатні Українці. Мої девятикласники ведуть дослідження до відзначення 170-річчя з Дня народження свого земляка Михайла Борисикевича - вченого лікаря офтальмолога із світовим ім'ям, про якого дуже мало відомо в Україні. І ми навіть навчались створювати публікації у Вікіпедії, щоб можна було наші результати розмістити в україномовній, англомовній та німецькомовній Вікіпедіях, що не передбачено програмою. Тому сміливо впроваджуйте щось нове, своє - цього якраз і потребує сучасна школа. А підручник, в тому числі із такий як наш, хоча і з величезним за обсягом та кількістю файлів електронним додатком, це тільки те, що може бути "під рукою", але не є обов'язковим усталеним елементом :)

      Видалити
  3. Доброго дня. Що там з файлами до компетентнісних задач?

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго дня! Файли-заготовки до компетентнісних завдань будуть виставлені найближчим часом

    ВідповістиВидалити
  5. Доброго дня! Порадьте, будь-ласка, яку лінію часу можна використати для компетентнісних задач в третьому завданні. Раніше користувався Dipity, але нажаль з 2017 року сервіс не працює.

    ВідповістиВидалити
  6. Доброго дня. В Уроках для HTML , розділ /Практика/, відсутні роботи 3,4,5.

    ВідповістиВидалити
  7. Доброго дня! Уроки для HTML не є обов'язковою складовою електронного додатка. Їх використання не вимагає жодне із завдань підручника. Ми розмістили їх для вчителя. І якщо є особлива потреба у власне роботах 3,4,5, то ми скоріш за все їх доопрацюємо у подальшій нашій роботі.

    ВідповістиВидалити

Оновлене тематичне планування до підручника Інформатика-9 (2022 рік)

 Шановні колеги! Маємо сподівання, що ваші навчальні заклади встигли зробити замовлення на підручники "Інформатика-9" і в новому н...