Оновлене тематичне планування до підручника Інформатика-9 (2022 рік)

 Шановні колеги! Маємо сподівання, що ваші навчальні заклади встигли зробити замовлення на підручники "Інформатика-9" і в новому навчальному році наші учні 9 класу будуть із підручниками. Але ми свідомі того, що теперішні дев'ятикласники та дев'ятикласниці та їх вчителі також потребують підручника, бодай в електронному варіанті. Тому надаємо посилання на електронний варіант підручника, який розміщено у бібліотеці ІМЗО:

Електронна версія підручника

Зазначаємо, що посилання на всі файли-заготовки до підручника зараз поурочно вказані у вправах, де вони згадуються. В остаточній (друкованій версії) підручника поряд із посиланнями буде надано QR код. Також для зручності усі файли-заготовки  скомпоновані на диску, доступ до якого за посиланням: https://cutt.ly/TIcg8Sw . 

Для того, щоб ефективно спланувати використання підручника на уроках, пропонуємо вам тематичне планування (https://cutt.ly/JIchiEb), у якому вказано:

  •  пункт підручника для засвоєння змістовної компоненти предметних компетентностей учнів;
  • номери практичних завдань (рубрики Діємо та Досліджуємо) для формування діяльнісної компоненти;
  • вправи для формування практичних навичок та умінь а також ціннісної компоненти (рубрики Самостійно та В парах);
  • Орієнтовні терміни проведення тематичних оцінювань та практичних робіт. 
Зазначимо, що на кожному уроці учні виконують практичну роботу на комп'ютері. Практичні роботи  комплексного характеру, які передбачають застосування набутих знань та умінь, власного досвіду та мають бути оцінені із відповідною поміткою у класному журналі, у підручнику подані у вигляді проєктів (індивідуальних чи групових). Технологічні картки для проєктів ми будемо розміщувати тут на сторінках блогу.

 Будемо вдячні за коментарі та побажання для покращення усіх компонентів навчально-методичного забезпечення уроків інформатики у 9-му класі!

3 коментарі:

  1. Доброго дня!
    Відповідно до навчальної програми: "на опанування тем змістової лінії «Алгоритмізація та програмування» має приділятися не менше 30% у 9 класі", що становить не менше 21 години.
    В запропонуованому тематичному планування на вивчення теми "Алгоритми та програми" пропонуєте виділити 15 годин замість мінімальних 21 години.
    Прокоментуйте, будь ласка.
    Дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Добрий день. Дякую за коментар. Блок з 15 годин розділу Алгоритми та програми покликайний формувати предметні компетентності в цієї теми в розрізі використання середовища програмування, роботи із масивами. Але в інших розділах також формуються компетентності, які розвивають очікувані результати з змістовної лінії Алгоритми та програми, і в сумарному обсязі більшому, аніж 6 академічних годин. Тому ми не тільки забезпечуємо мінімальну кількість годин, а й більшу, але в блочному та наскрізному поданні

    ВідповістиВидалити
  3. Доброго дня. До розділу "Бази даних" немає файла-заготовки "Школа". Потрібний для вправи 1 теми 16

    ВідповістиВидалити

Оновлене тематичне планування до підручника Інформатика-9 (2022 рік)

 Шановні колеги! Маємо сподівання, що ваші навчальні заклади встигли зробити замовлення на підручники "Інформатика-9" і в новому н...